Ситуацията с мигрантите у нас се ожесточи след рязкото затягане на

...
Ситуацията с мигрантите у нас се ожесточи след рязкото затягане на
Коментари Харесай

Иван Савов: Много е вероятно мигрантите вече да приемат България като крайна дестинация, необходим е качествен триаж

Ситуацията с мигрантите у нас се ожесточи след рязкото стягане на режима по допускане на мигранти в България, изключително към към този момент станалата пословична сага с нашето вероятно влизане в Шенгенското пространство. Това сподели в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " криминалистът и някогашен чиновник на Министерство на вътрешните работи - Иван Савов. Според него трябва службите за сигурност да си вземат поука, да проучват ситуацията допустимо най-бързо и да модифицират дейностите си по отношение на тази нова действителност.

Той обърна внимание, че доста е евентуално в случай че преди мигрантите са минавали пренос през България, то в този момент внезапно са почнали да одобряват страната ни като последна дестинация, в която биват арестувани: " Тяхната цел бяха проспериращите демокрации на Западна Европа. В момента, в който стана ясно, че от Австрия ще ни бъдат връщани мигранти, сега, в който стана ясно, че защитата на нашата граница ще се ускори неколкократно и внезапно сякаш тези хора изгубиха вярата, че могат просто да минават от тук.  И единственият им законен път от България е назад в Афганистан, там, откъдето са пристигнали.

А сами разбирате, че в действителност даже финансово идването до тук и продължаването в Европа е значителен разход. И това може би ги радикализира сега тези хора. Дано не съм неприятен оракул, само че мисля, че ще има трайна смяна в техния поведенчески модел, което не би трябвало да се замазва ".

Според криминалистът въпросът с мигрантите би трябвало да се реши интелигентно: " Като се сътвори работещ, същински логаритъм за подпомагане сред другите структури. Тези хора, когато бъдат хванати на наша територия още с влизането си да им се направи триаж, който за момента, за жалост, е много лекомислен. На процедура службите в България сега изобщо не са наясно какви хора има измежду тези така наречен " мигранти “, дали измежду тях има в действителност рискови лица, дали има престъпно проявени, дали има терористи и т.н.  Макар че към този момент са необичайност, измежду тези мигранти има хора, които са образовани, хора, които идват със фамилиите си. Те в действителност бягат, те не са стопански емигранти, а в действителност бягат от заплашващи живота и здравето им обстановки. Това са хора, които най-малкото биха могли да бъдат интегрирани в нашето общество ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР